Coronamaatregelen FC RDC (5 november 2021)

Er is weer een persconferentie geweest. Na de nodige protesten uit de sportwereld heeft het kabinet bepaald dat op sportlocaties buiten, sporters en toeschouwers niet verplicht gecontroleerd hoeven te worden op de QR-code. Wel geldt voor het publiek het advies om 1,5 meter afstand aan te houden.

Gaan sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de kantine, dan moeten zij wel gecontroleerd worden.

Ook voor het terras bij de sportclub of het sportcomplex geldt de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs, net als bij de reguliere horeca.

Voor FC RDC houdt dit nogal wat in. We moeten dus alle mensen die het gebouw binnengaan ‘scannen’. Daar vindt iedereen vast iets van, maar het bestuur heeft de plicht deze opdracht uit te voeren. Dat willen we dan ook voor elkaar zien te krijgen, maar daar hebben we een paar dingen voor nodig.

Allereerst hebben we mensen nodig die scannen op ons sportpark. We doen daarom een beroep op u. Als meerdere leden van FC RDC een shift (anderhalf uur) wil draaien, dan is het op te lossen.

Het scannen gaat via een app op de eigen mobiele telefoon. Als zelfs de voorzitter het eenvoudig vindt…….

Hieronder zie je een link naar een invulschema. Daar kun je jouw naam inzetten bij een tijdstip in de week.
Invulschema QR code vrijwilliger

Als we onvoldoende vrijwilligers krijgen dan zijn we genoodzaakt om de kleedkamers op de trainingsavonden te sluiten. Met name de donderdag willen we erg graag het clubhuis openhouden (baromzet).

We zullen dit als vereniging moeten dragen! Wij als bestuur doen ons best om alles te organiseren, maar kunnen het niet alleen.

Laten we het elkaar makkelijk maken. Draai een shift, doe niet moeilijk als je een QR-code moet laten zien. Ook al is het voor de zoveelste keer. (Onze ervaring tot nu toe is dat dit prima verloopt).

Het lukt ons niet om alles komende zaterdag voor elkaar te hebben. Op de site van NOCNSF en de KNVB lees ik dat de overheid ons deze ‘regelruimte’ geeft. Daarbij zijn er nog wat onzekerheden: geldt de verplichting ook voor vrijwilligers? We wachten op de protocollen van de KNVB en laten volgende week weer van ons horen. Maar je hoeft niet te wachten om je op te geven via onderstaand schema!

Voor zaterdag verandert er dus nog niets. Wel ‘gewoon’ de QR-code laten zien als je het clubhuis binnen gaat (en gaat zitten).

Bestuur FC RDC