Coronamaatregelen FC RDC (vanaf 13 nov)

12 november was er weer een persconferentie van de minister-president. De maatregelen duren in ieder geval tot 4 december. Het bestuur van FC RDC probeert deze maatregelen te vertalen naar de realiteit van FC RDC. Dat is niet altijd even makkelijk. We hopen daarom op begrip van jullie kant. En vooral ook op medewerking. Neem de QR-controle. De afgelopen weekenden is die uitgevoerd door vrijwilligers die al zoveel voor de club doen. Dat is niet houdbaar. We hebben de inzet van leden nodig. We doen daarom een beroep op jullie.

Helaas kunnen de openingsactiviteiten voor het nieuwe clubhuis (jeugd middag, senioren avond) niet doorgaan. Die verschuiven we naar de nieuwjaarsreceptie.

De maatregelen

Publiek: Publiek bij trainingen en wedstrijden is niet toegestaan. We vragen de ouders van de jeugdteams om tijdens trainingen en wedstrijden naar huis te gaan. Als uw kind niet op de fiets kan komen, zet uw kind af en haal uw kind weer op na afloop. Blijf niet staan kijken vanaf het parkeerterrein.

Het clubhuis: Het clubhuis moet om 20.00 uur gesloten zijn. In een vorig bericht gaf ik aan dat we hoopten dat het clubhuis op donderdagavond open zou kunnen blijven. Dat kan dus niet. Het clubhuis is door de week dicht. (Uitzondering: Old Stars op woensdagmiddag). Als het clubhuis open is dan moeten we ‘placeren’. Iedereen moet dus een zitplaats hebben.

Toegang tot het gebouw: Bij het betreden van het gebouw (kleedkamers, toilet en clubhuis) geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;

We hebben de leden gevraagd zich aan te melden voor een corona-scan-shift. Daar is zodanig slecht op gereageerd dat we dit niet kunnen organiseren. Het hele gebouw blijft dus op doordeweekse dagen gesloten. Kleedkamers en toiletten kunnen niet worden gebruikt. Dat is vervelend. Aan de andere kant, we hebben het eerder zo gedaan.

In het weekend zullen we de QR-controle uitvoeren. Om dat te kunnen doen, zullen we het volgende organiseren:

-De voordeur is de enige ingang en ook de enige uitgang. Alle andere toegangsdeuren blijven dicht. Op die manier kunnen we de check beperken tot één plek.

-Voor de zekerheid: de terrasdeur blijft dicht. Het terras kan dus niet gebruikt worden als rook- of drinkterras. (Om een sluiproute te voorkomen en omdat we anders ook hier verplicht zouden zijn te placeren).

-We scannen iedereen van 18 jaar en ouder. We bieden een bandje (of stempel) aan voor mensen die heen en weer willen lopen. Zo hoeven ze niet elke keer hun code te laten zien.

-We vragen ook van vrijwilligers, coaches en trainers om hun code te laten scannen. Volgens de protocollen is dit niet nodig, maar het bestuur heeft besloten dit wel te vragen. Zowel om de veiligheid in de kleedkamers te waarborgen als om de praktische uitvoerbaarheid. De ervaring van de afgelopen weekenden leert dat iedereen zonder problemen meewerkt. Ook de bezoekende teams.

-Er is geen afhaalpunt waar je zonder QR-scan een consumptie kunt afhalen.

De QR-scan: inzet van ouders (jeugd) en teams (senioren)

 Om de QR-scan in de weekenden uit te kunnen voeren hebben we jullie hulp bij nodig. Een beveiligingsbedrijf inhuren is te duur. Daarbij: dit overkomt ons als vereniging en we moeten het ook als vereniging oplossen. FC RDC kan dit!

-Op de zaterdagochtend vragen we ouders van onze leden om de scan te doen. We doen dat in combinatie met de bardiensten. Dus naast de twee ouders die bardienst draaien, vragen we ook twee ouders om de scan te doen.

-De rest van het weekend doen we een beroep op de seniorenteams. Ook zoveel mogelijk in combinatie met een bardienst. Het kan dus zijn dat je voor of na jouw wedstrijd ingezet wordt als ‘scanner’.

-Het scannen is niet ingewikkeld. Je kunt het met je eigen mobiel. De ‘Corona Check Scanner’-app (van de overheid) kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android). We zorgen voor een heldere (Jip en Janneke) uitleg over de scan.

De precieze invulling communiceren we zoveel mogelijk via de interne kanalen (team-apps).