FC RDC 3 sluit aan bij de koplopers

FC RDC 3 – Koninklijke UD 2, de nummer 5 tegen de nummer 6, voorlopig afhaken of aansluiten, het werd het laatste voor FC RDC 3. Ondanks een aantal afwezigen begon het derde goed aan de wedstrijd. UD werd met de rug tegen het eigen doel aangedrukt en kwam daar sporadisch vanaf. Een mooie 1-2 tussen Mathieu en Sam leverde een grote schotkans op voor laatstgenoemde, helaas schoot Sam de bal voorlangs. Na schot pogingen van Roy en Dylan was de volgende grote kans voor Toto, na een goede actie was zijn punter een makkelijke prooi voor de keeper.

FC RDC bleef drukken, maar ook UD werd gevaarlijker in de counter. Ramon kon nog net een uitgebroken counter op rechts voorkomen met een sliding en Gideon zal inmiddels wel last van zijn hoofd hebben van het wegkoppen van de lange ballen. Ondanks dat UD probeerde gevaarlijk te worden in de counter, werden veel tweede ballen opgepakt door FC RDC en daardoor hield FC RDC een duidelijk speloverwicht en beleven de kansen komen. Een voorzet van Marc werd door Mathieu op de keeper geschoten en Sam bleek na een goede actie te snel voor de bal (of vergat hij de bal gewoon?). Een hoogtepuntje kwam tot stand in de 20e minuut. Mathieu werd aangespeeld door Marc en draaide mooi weg van zijn tegenstander, i.p.v. de bal op goal te schieten of ‘m terug te leggen op de inkomende middenvelders, besloot Mathieu een fopduik te proberen. De scheidsrechter trapte er niet in, maar de eerste brieven van de beste toneelscholen uit Nederland zijn al binnen.

Tycho, geblesseerd en gebombardeerd tot net iets te fanatieke coach (vond met name Roy), besloot dat het anders moest, hij bracht Laurent in de spits om goals te maken. Dit resulteerde nog niet direct in de gewenste doelpunten, want zowel Toto als Sam kozen voor eigen kansen, terwijl een balletje breed wellicht beter was. Nadat Sam voor de zoveelste keer zijn net iets te corpulente tegenstander passeerde werd hij gevloerd. De vrije trap werd door Marc, na wat gegrabbel van de keeper, tegen de paal geplaatst. Net op het moment dat de moed in schoentjes leek te zakken stak Marc vanaf het middenveld Laurent 1 op 1 richting het goal. De bal leek wat te ver naar buiten te gaan, maar Lau schoot de bal knap tegendraads in de goal. 0-1 en net voor rust, dat is lekker!

Het werd helaas voor rust nog 1-1 en het had zelfs 2-1 voor UD kunnen zijn. FC RDC kreeg loon naar werken, maar werd direct gemakzuchtig. Een ingooi op rechts werd doorgekopt door Gideon nadat hij een flinke zwieper kreeg. De spelers keken naar de scheids, maar die liet het doorgaan en daardoor kon een inkomende middenvelder de bal binnenschieten. Uit de daaropvolgende aftrap speelde licksback Nick de bal bij middenvelder Roy in, die ‘m verkeerd aannam. Het gevolg was een 1 op 1 voor de rechterspits van UD. Hij schoot en Tom (wederom fantastisch keepend) tikte de bal nog net tegen de paal aan, waarna Marc kon opruimen en beide teams aan de thee konden.

RUST!

In de rust werd het strijdplan voor de tweede helft besproken en frustraties van de eerste helft uitgesproken. De geplande strategie pakte net even minder uit, want direct uit de rust kwam UD gelukkig op 2-1. Hierna volgde een open wed(strijd) met veel kansen en een net iets sterker FC RDC 3, maar ook met kansen voor UD. Laurent besloot de keeper nog even warm te schieten met 2 rolletjes en Mathieu testte het vangnet, maar de intenties waren duidelijk.

Rond de 55e minuut begon FC RDC aan een opbouw, Tom speelde de bal naar links, maar Nick haalde de bal weer uit naar achter. Via Ramon, Gideon en Mustafa kwam de bal bij Marc. Laurent sprintte diep en Marc speelde de bal op maat. Laurent tikte de bal langs de keeper heen en werd buiten de 16 meter gevloerd. De keeper mocht blijven staan, al zou hij het einde van de wedstrijd niet halen en de daaropvolgende vrijetrap eindigde in niemandsland. FC RDC bleef de drukken en er volgde loon naar werken. De positiewisseling tussen Mathieu en Roy pakte goed uit, want een pass van Mathieu bereikte Roy. Hij omspeelde twee tegenstanders op de achterlijn en legde de bal terug op Laurent die de bal vervolgens binnenschoof en zo zijn tweede van de wedstrijd maakte en de tussenstand op een terechte 2-2 bracht.

RDC besloot door te drukken, Sam werd ingewisseld voor de moegestreden Dylan en overal werd praktisch 1 op 1 gespeeld. Mustafa veroverde de bal en speelde de bal naar Marc die ‘m in één keer achter de verdediging legde. Roy miste de daaropvolgende 1 op 1 kans door de bal net niet ver genoeg over de keeper heen te tillen. Aan de andere kant kopte de spits van UD de 3-2 binnen, hij stond gelukkig in buitenspelpositie en daardoor werd de goal afgekeurd en bleef het 2-2.

Het slot van de wedstrijd was voor FC RDC. Roy en Laurent deelde wat speldenprikjes uit, zonder dat de gewenste 2-3 op het scorebord kwam. Die viel wel, Marc kreeg wederom de bal van Mustafa en stuurde met een mooie pass Roy alleen op de keeper af. Hij tikte de bal uit de sluit langs de uitstormde keeper heen. De bal ging langs de keeper heen richting het goal en het gezicht van de keeper botste tegen Roy aan. FC RDC schreeuwde om een penalty, maar die was niet nodig, want de bal rolde over de lijn heen, 2-3!

In de daaropvolgende minuten werden zowel UD als FC RDC nog eenmaal gevaarlijk. Marc brak op rechts door en kon doorlopen richting de goal. Vanwege de vermoeidheid probeerde hij de bal van 40 meter over de keeper heen te schieten. Het resultaat was minder, want er vlogen een paar graspollen door de lucht en de bal rolde richting de keeper. Zonde, zeker als je bedenkt dat Laurent naast hem liep en ze anders samen op de keeper hadden afgekund en Laurent zijn hattrick had kunnen voltooien. Deze onhandige actie werd FC RDC nog bijna fataal, maar gelukkig gooide Tom nog een keer zijn atletische gestalte voor de bal en bleef het bij 2-3!

Man of the Match: deze prijs gaat normaal gesproken naar een beslissende speler op het veld. Laurent is een goede suggestie, vanwege zijn twee goals. Roy is een mooie optie vanwege zijn goal en assist. Marc is een kanshebber vanwege zijn twee assists en een aantal mooie passes achter de verdediging. Gideon maakte vele counters onschadelijk en was een verdedigend slot op de deur was. Tom was weer enorm belangrijk met een aantal mooie reddingen. Geen van deze kanshebbers is de vandaag de MotM, want deze prijs is voor Bas Kuhnen (Basje, Bassie, zaag). Niet omdat hij aanvoerder was, of een beslissende goal maakte. Nee Bas heeft buiten het veld gescoord! Hij wordt voor de 2e keer vader, van harte Bas!