FC RDC na persconferentie (26 nov)

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november heeft het kabinet vergaande maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. De sport is daarbij niet ontzien. Voor FC RDC hebben de maatregelen flinke gevolgen.

Na 17.00 mag niet meer gesport worden op buiten- en binnensport-accommodaties. Dat houdt in dat er na 17.00 uur niet getraind en gevoetbald kan worden op onze velden. Alle trainingen zijn dus afgelast.

Voor onze zaalvoetballers betekent dit dat ze hun wedstrijden niet kunnen spelen. Die vinden namelijk in de avonduren plaats.

De eerdere maatregelen blijven gelden. Denk aan het Corona Toegangsbewijs (CTB) voor het hele clubgebouw (18 jaar en ouder) en het verbod op toeschouwers langs de velden, ‘placeren’ en de 1,5 meter afstand in het clubhuis. Je snapt, ook het clubhuis gaat om 17.00 uur dicht.

Bij verplaatsing binnen een locatie waar een CTB geldt, is het dragen van een mondkapje verplicht. Dus ook bij ons. Als je loopt moet het mondkapje op. Als je zit, mag het mondkapje af.

De KNVB heeft aangegeven de komende week een besluit te nemen over de weekend-wedstrijden. De vraag is of wedstrijden gespeeld kunnen worden zonder te trainen. Ook is er dinsdag een Tweede Kamerdebat. Wellicht komen er nog wijzigingen in het beleid. Indien nodig, zullen we weer van ons laten horen. Voor de praktische invulling zullen we via de verschillende app-groepen communiceren.

Tot slot: Het bestuur beseft de impact van deze maatregelen. Je zit immers niet voor niets op een voetbalclub. Onze leden willen trainen, vinden voetbal leuk. En we weten allemaal hoe belangrijk bewegen is voor iedereen. Zeker in deze tijden. Het bestuur kan slechts met jullie hopen dat deze maatregelen niet lang zullen duren.

Paul van Gurp

Voorzitter FC RDC