Dames2 raakt haast de tel kwijt

Vanmorgen stond Dames2 onderaan de ranglijst. Hoewel we elke week behoorlijk voetballen, geven we de winst eigenlijk keer op keer op knullige wijze uit handen. Tegen Apeldoornse Boys (thuis) misschien wel het allerergst: ver in de tweede helft stonden we met 3-1 voor, maar we verlieten het veld met de stand van 3-4 op het scorebord. Vandaag was het tijd voor revanche, en dik ook – als het even zou lukken. We zetten in op 0-8, en vertrokken vol goede moed naar Apeldoorn, waar Oom Jan ons stond op te wachten. Ook Elleke, Chris, Rilana en Julia kwamen ons supporten, net als de ouders van Destini. Altijd fijn, support langs de lijn!

IMG-20150228-WA0010

Het was prachtig weer, er was een dug-out die zou beschermen tegen de wind, en de toss werd gewonnen, waardoor we met zon en wind mee konden beginnen. We stonden nog maar net op het keiharde kunstgrasbeton toen een fijne aanval naast de goal belandde. De Apeldoornse keeper nam slecht uit, Liza kwam ertussen en raakte de bal perfect: met een mooie boog stonden we 1-0 voor. Niet veel later krulde Kirsten een bal in de linkerbovenhoek, en nog een paar minuten later belandde een bal van Safanja op de paal. Technisch gezien was de keepster van Apeldoorn degene die de bal vervolgens alsnog in de goal werkte, maar wij tellen ‘m voor Safanja. Het spel speelde zich vrijwel de hele tijd af op de helft van de tegenstander, en ook werden gewoontegetrouw nog heel wat kansen gemist en ballen op de keeper geschoten. Dat leidde gelukkig nog wel eens tot een corner, en toen liet Karin zich van haar beste kant zien: ze kópte ‘m erin!!

Bart had het leukste half uur van zijn leven, dat even werd verpest door een tegenstandster die er na een misverstandje op het middenveld ineens doorheen brak. Maar met 4-1 voor de rust in, daar konden we tevreden over zijn! Het was van belang dat we scherp zouden blijven, want voorspongen weggeven, daar weten we alles van.

In de tweede helft begonnen we (het zal geen verrassing zijn) weer slordig. Gelukkig wist de tegenstander daar niet van te profiteren. Even later gaf Destini een prachtige voorzet op Floor, die heel beheerst nog even de tijd nam om ‘m voor haar rechtervoet te leggen, voor ze een prachtig doelpunt maakte. Ondergetekende werd vervolgens gewisseld, en zat de trommelvliezen van de trainer kapot te schreeuwen om iedereen op te jutten: 8-0 was het plan! Toen er vervolgens een Apeldoornse in de buurt van onze 16 kwam, kregen ze daar een vrije trap (weet iemand wáárom??) en Joyca kroop veilig achter het muurtje. Niet zo handig, want daardoor was één helft van de goal vrij en stond het 5-2. Gelukkig was daar Karin nog een keer, met de allermooiste voorzet op aarde bracht ze Kirsten in positie voor een mooie goal. Vanuit de dug-out leek het alsof de bal over was gegaan, dus er werd wat vertraagd (maar niet minder gemeend) gejuicht.

De dames uit Apeldoorn kwamen er nog één keer bijna langs, maar daar stak Agnes een handje voor in de lucht. Voor het eerst in haar vijfentwintig-jarige voetbalcarrière kreeg ze een tijdstraf van vijf minuten. Heb je dat ook eens meegemaakt.

En toen werd er afgefloten! ZES-twee gewonnen! Eindelijk een – zeer terechte – overwinning. Onze volgende wedstrijd is a.s. woensdagavond,  4 maart. We spelen dan om 19.30u thuis tegen Vios Vaassen – de koploper. Maar wij zitten in een flow, dus je weet maar nooit….

IMG-20150228-WA0006